Skoči na vsebino
Nova Dogodki

Staš Vrenko: ,ločene vrednosti

9. decembra 19:00 - 8. januarja 2023 16:00


razstava v Razstavišču Kulturni inkubator, Koroška ulica 18, Maribor

Projekt Staša Vrenka ,ločene vrednosti raziskuje simulacijski potencial podatkovnih procesov, ki jih kot podatkovne modele materializira s serijo prenosov med analognim in digitalnim.

Podatkovni modeli so materializirani kot 3D tiskani objekti, ki ob sprejemanju in oddajanju svetlobe v svoji pojavnosti nihajo med virtualnim in fizičnim. Namesto pomenske ali funkcionalne vrednosti podatkovnih modelov ,ločene vrednosti v ospredje postavljajo njihovo plastičnost in formativno moč, obenem pa modelirajo tudi potencialnosti analogno-digitalnih prepletov, ki jih podatki in impulzi prečijo v procesu.

Staš Vrenko je umetnik, glasbenik in oblikovalec elektronskih instrumentov. Njegova umetniška praksa združuje različna polja umetnosti s poudarkom na raziskovanju zvoka, elektronskih medijev in tehnologij, kineticizma, naprednih izdelovalnih tehnologij ter performativnosti.

Več o projektu ,ločene vrednosti najdete na spletni strani Društva Ljudmila.

Razstava bo na ogled do 8. januarja 2022 vsak delovnik med 10. in 16. uro.

Umetnik: Staš Vrenko
Kuriranje: Maja Burja
Razvoj orodja: Staš Vrenko (koncept, programiranje), Gregor Krpič (izdelava vezja)
Tehnična pomoč pri izdelavi orodja: Luka Frelih
Foto: Katja Goljat
Produkcija umetniškega dela: Društvo Ljudmila, laboratorij za znanost in umetnost (pod okriljem platforme konS)

Projekt konS – Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij “Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture”. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.