Skoči na vsebino
Park Delavnice

Tara Pattenden / TEENSYnth

30. januarja 2021 od 10:00 do 13:00


Spletna delavnica za mlade 14+ in odrasle

Spletna delavnica izdelovanja elektronskega zvočila z uporabo razvojne ploščice Teensy!

Udeležence delavnice bomo spoznali z zvočnimi možnostmi, ki jih ponuja razvojna ploščica Teensy 3.2, ter s povezovanjem nekaterih prevodnih komponent sestavili elektronsko zvočilo z enim ali več oscilatorji.

Delavnica bo pokrila številne koristne informacije za začetnike, na primer, kako s Teensy orodjem za oblikovanje zvočnega sistema ustvariti oscilator, se naučili branja in spreminjanja kode, ter kako lahko s preprostimi posegi v Arduino kodo sintetizatorju spreminjamo frekvenco in valovno dolžino.

Vsak udeleženec delavnice bo prejel tudi priročnik z vsemi informacijami za nadaljnje učenje in samostojno raziskovanje.

Delavnica je primerna za mladostnike (14+) in ostalo zainteresirani javnost, predhodno znanje ni potrebno.

Mentorica

Tara Pattenden je avstralska umetnica, ki spaja področja DIY elektronike, hrupa, performativnosti in e-tekstilnih vezij (soft circuitry), izdeluje pa tudi avtorska elektronska zvočila. Je del britanske zasedbe BodyVice, za katere ustvarja edinstvene elektronske inštrumente za njihove nastope v živo. Pod imenom Phantom Chips zadnjih 20 let nastopa in izdeluje nosljive sintetizatorje zvoka ter je del glasbenih zasedb Monster Zoku Onsomb in Kunt.

https://www.phantomchips.com/

Prijave

Delavnica bo potekala v angleškem jeziku, ves potrebni material bodo udeleženci prejeli na dom. Udeležba je brezplačna, zaradi nemotenega poteka delavnice pa je obvezna dobra internetna povezava, kamera in računalnik z že naloženo programsko opremo!

Prijave sprejemamo na delavnice@projekt-atol.si do zapolnitve mest. Vse nadaljnje informacije bodo udeleženci dobili na mail.

Produkcija

Zavod Projekt Atol