Skoči na vsebino
Park Delavnice

Thomas Gorbach: zvočna umetnost v prostorskem zvoku

14. marca - 15. marca 2022


Delavnica za zvočne ustvarjalce z izkušnjami v Kinu Šiška, dvorana Katedrala

Delavnica za zvočne ustvarjalce z izkušnjami v produkciji Zavoda Cona v sodelovanju s Kino Šiška, v okviru projeka konS.

V Ljubljano prihaja avstrijski glasbenik, izvajalec in akuzmatični skladatelj Thomas Gorbach, skupaj z umetnikoma Martino Claussen in Patrickom K.-H. iz umetniškega združenja The Acousmatic Project. Njihovi začetni koncerti z osmimi zvočniki, postavljenimi v krogu, so prerasli v koncertno organizacijo s posebej zgrajenim orkestrom poimenovanim The Vienna Acousmonium. S tehničnim razvojem in s posodobitvami tega trideset in več kanalnega zvočnega sistema je Thomas Gorbach za interakcijo z akuzmatičnimi in elektroakustičnimi deli razvil lastne umetniške tehnike, ki jih v zvočnih performansih realizira z uporabo programskega orodja Reaper, kontrolerjih in zvočne mešalne mize.

Na dvodnevni delavnici bo Thomas Gorbach razložil principe arhitekture zvočnikov svojega akuzmonija, logiko konfiguracije kanalov ter glasbene principe analize in performativnega zapisa akustičnih del v posebej razvitem scenariju.

Potek delavnice

Ponedeljek 14.3., 17.00 – 20.00
Torek 15.3., 10.00 – 13.00
Delavnica poteka v angleškem jeziku, rok za prijavo je 1.3.2022 (info@cona.si)
Število udeležencev je omejeno. Kotizacija, ki se jo na delavnici vrne, znaša 30 evrov.