Skoči na vsebino
Park Delavnice

Vesoljski robot

14. maja 2022 ob 10:00


Delavnica za otroke med 9. in 14. letom v Kulturnem inkubatorju, Maribor

Izdelajmo in sprogramiramo robota in druge predmete, ki so povezani z vesoljem in se jim bo robot pri svojem sprehodu po vesolju umikal ali jih premikal.

Načrt za robota in predmete si otroci izberejo sami ali pa sestavljajo kocke LEGO Mechanics po lastnem navdihu.
Da bo vesoljska izkušnja bolj pristna, se bodo robotska vozila premikala in opravljala naloge na podlagi, ki je bila razvita za tekmovanje First LEGO League.

Znanstveno tehnološki napredek nam je v zadnjih desetletjih omogočil, da lahko danes bolje razumemo vesolje in ovire, ki nas čakajo pri potovanju na druge planete. Človeštvo je skozi zgodovino premagalo meje svojih fizičnih in mentalnih sposobnosti. Tako kot znanost in tehnologija, je pri osvajanju vesolja pripomogla velika mera kreativnosti in ustvarjalnosti. Umetniške in vizionarske stvaritve so skozi vso zgodovino navdihovale znanstvenike pri projektiranju vesoljskih plovil, ki so prvega človeka popeljala v neizmerno vesolje.

Z uporabo kock LEGO Mechanics ter veliko mero umetniškega navdiha bodo sodelujoči izdelali predmete, povezane z vesoljem. S strokovno pomočjo mentorjev bodo programirali robota tako, da bo samodejno opravljal naloge, ki si jih bodo otroci zamislili.

Prijave

Delavnica je brezplačna, vednar je zaradi omejenega števila mest potrebna prijava na: https://www.1ka.si/a/ceba63e3