Skoči na vsebino
Park Delavnice

Vinyl fabrika Workshop ≡ Marko Lük

7. julija 2023 ob 18:00


delavnica v Kulturnem inkubatorju (Koroška cesta 18, Maribor)

Vinyl fabrika je projekt, ki pod okriljem konzorcijskega partnerja konS – Platforme za sodobno raziskovalno umetnost MKC Maribor od leta 2016 raziskuje možnosti zapisovanja zvoka na vinilne plošče. Naprava, ki izrezuje zvok na ploščo v realnem času (vsaka plošča je torej edinstvena), je namenjena predvsem izvajanju izobraževalnih vsebin ter izrezovanju posmeznih ali manjših naklad plošč z avtorskimi skladbami.

Na delavnici Vinyl fabrika Workshop se bomo pod mentorstvom Marka Lüka najprej seznanili z osnovami analognega zapisa zvoka in delovanjem naprav za rezanje zvoka v ploščo, nakar bomo izvedli izrez izbranih skladb v vinilne plošče.

Ploščo bomo izdelali prvim osmim prijavljenim, ki bodo skladbo poslali skupaj s svojo prijavo na marko.luk@kons-platforma.org.

Zaradi časovne omejitve naj bodo (avtorske) skladbe dolge največ 6 minut. Za tiste, ki tokrat ne boste prišli na vrsto za izdelavo plošče, bomo predvidoma v septembru izvedli še eno delavnico.

Produkcija: MKC Maribor in LokalPatriot pod okriljem konS – Platforme za sodobno raziskovalno umetnost

___

Projekt konS – Platforma za sodobno raziskovalno umetnosti je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij “Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture”. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.