Skoči na vsebino
Park Delavnice

žičke + gumbi = klaviatura

6. decembra 2021 ob 17:00


Delavnica za otroke med 9. in 15. letom starosti v Knjižnici Mirana Jarca, Novo mesto

Mlade od devetega leta starosti naprej vabimo, da se nam pridružijo na delavnici z naslovom žičke + gumbi = klaviatura, ki bo v ponedeljek, 6. decembra 2021 med 17. in 19. uro v Knjižnici Mirana Jarca (učilnica BeRi).

Te zanima, kako iz klaviature izvabimo zvok? Kako lahko sami določimo, kako glasno bo zvenel določen zvok in kakšna bo višina določenega tona?

Na delavnici bomo skupaj izdelali preprost prototip klaviature iz več tipk oz. gumbov. Spoznali bomo, kaj so potenciometri, kakšna je njihova vloga na različnih napravah, kaj lahko kontrolirajo in kako lahko nastavimo, da vplivajo na zvok. Spoznavali se bomo tudi z delovanjem piskača, delovanjem tipk, ter se podrobneje seznanili z delovanjem mikrokrmilnika, ki elementom pošilja informacije. Na koncu bomo poskusili z našim inštrumentom zaigrati tudi pesmico.

Prijave

Število udeležencev je omejeno, zato je potrebna predhodna prijava na borut.pelko@lokalpatriot.si.

Delavnica je brezplačna.

Ostanimo zdravi

Preverjanje pogoja PCT je obvezno za vse starejše od 12 let, ob tem je obvezen veljavni osebni dokument. Maska je obvezna v zaprtih javnih prostorih, dovoljena je samo kirurška maska ali maska tipa FFP2. Maska ni obvezna za

  • otroke do dopolnjenega 6. leta starosti,
  • govornike v zaprtih javnih prostorih, če je zagotovljena medosebna razdalja vsaj 3 metre,
  • osebe s posebnimi potrebami, ki jim je uporaba zaščitne maske iz objektivnih razlogov onemogočena,

Ob vstopu v zaprt javni kraj oziroma prostor je še zmeraj obvezno razkuževanje rok.