Skoči na vsebino
Park Delavnice

Žičke + gumbi = klaviatura

18. marca 2021 ob 17:00


Delavnica za otroke 9+ v Kulturnem inkubatorju, Maribor

Vas zanima kako iz klaviature izvabimo zvok? Kako lahko sami določimo kako glasno bo zvenel določen zvok in kakšna bo višina določenega tona?

Na delavnici bomo skupaj izdelali preprost prototip klaviature iz večih tipk oz. gumbov. Spoznali bomo kaj so potenciometri, kakšna je njihova vloga na različnih napravah, kaj lahko kontrolirajo in kako lahko nastavimo, da vplivajo na zvok. Spoznavali se bomo tudi z delovanjem piskača, delovanjem tipk, ter se podrobneje seznanili z delovanjem mikrokrmilnika, ki elementom pošilja informacije. Na koncu bomo lahko poskusili z našim inštrumentom zaigrati tudi pesmico! 🙂

Delavnica je namenjena otrokom med 9. in 14. letom in je brezplačna. Za udeležbo ni potrebnega predznanja in dodatnega orodja. Material za izdelavo bodo udeleženci prejeli na delavnici, izdelan prototip pa bo njihova last in ga bodo lahko odnesli domov.

Prijava

Število udeležencev je omejeno, zato je potrebno izpolniti prijavnico na tej povezavi. V primeru, da bo število prijavljenih omejitev, bomo organizirali dodatni termin in vas o novem datumu tudi obvestili.