Skoči na vsebino

kons ≡ PARK na Pikinem festivalu

Projekt konS ≡ Platforma za sodobno raziskovalno umetnost se izteka, konS vozlišča pa še vedno izvajajo izobraževalne vsebine s področja umetnosti, znanosti in tehnologije za vse generacije. Na 34. Pikinem festivalu v Velenju se bodo zvrstile tri brezplačne delavnice za otroke iz bogatega nabora našega izobraževalnega programa konS ≡ PARK. Potekale bodo na balkonu Rdeče dvorane.

▶ 11. septembra 2023 ob 16.00 (9+)

Na delavnici Glasba za lepši dan bomo na praktičnem primeru prikazali delovanje sončnega panela. Spoznali bomo osnove delovanja sončnih panelov in mikročipa, naučili se bomo spajkanja, najbolj hitri pa bodo spoznali tudi, kako pripraviti SD kartico za pravilno uporabo in delovanje. Izdelali si bomo čisto pravi Solarzvočnik, ki ga boste lahko odnesli domov. Pridružite se nam na delavnici in si priskrbite glasbo za lepši dan.
Produkcija: Mladinski center Velenje / Tomaž Brišnik, Alenka Pogačar, Konrad Pogačar

konS ≡ Narisani žužki oživijo
▶ 12. septembra 2023 ob 16.00 (9+)
Si se kdaj spraševal_a, kako bi lahko nekaj narisanega na papir oživelo? Si vedel_a, da lahko s posebnim črnilom narišeš žuželko, ki se ki se z malo pomoči elektrike začne premikati? Če te zanima, kako narisani žužki oživijo, se nam pridruži na delavnici in ustvari svojega žužka.
Produkcija: MKC Maribor

konS ≡ Sferifikacija
▶ 13. septembra 2023 ob 16.00 (6+)
Sferifikacija je kemična reakcija, s pomočjo katere lahko večino tekočin spremenimo v pisane kroglice “kaviarja”. Spoznali bomo kemijo, ki sferifikacijo omogoča ter na podlagi tega novega znanja razmislili, katera živila zanjo so ali pa morda niso primerna. Kot pravi znanstveniki bomo seveda oboje preizkusili, saj časih so ravno “napake” najbolj zanimive in nas naučijo kaj več. Na delavnici se bomo srečali z osnovnimi načeli laboratorijskega dela, izvedli reakcijo sferifikacije, pogovorili pa se bomo tudi o reakcijah, ki jih med kuhanjem morda že izvajajo.
Produkcija: Zavod Kersnikova


Število mest na delavnicah je omejeno, zato sprejemamo prijave na: prijave@mc-velenje.si