Skoči na vsebino

konS ≡ Perspektive

V diskurzivnem programu konSekvenc ≡ Fragmentov možnega ekosistema v ljubljanski galeriji Cukrarna bomo z različnimi deležniki razpravljali o izzivih spreminjanja tradicionalnih produkcijskih mehanizmov, vključevanja posameznikov in skupnosti v oblikovanje potrebnih sprememb in kulturi sodelovanja med gospodarskim in kreativnim sektorjem. Predstavili bomo Laboratorij za izzive. Umetniki pa bodo razkrivali procese raziskovanj, prototipiranja in nastajanja instalacij.

V petek, 3. marca, ob 11.00 vabimo na posvet konS ≡ Perspektive o spodbujanju vkjučevanja kulturnih in kreativnih industrij v inovacije za trajnostno, vključujočo in etično gospodarstvo prihodnosti.

Po kratki predstavitvi poslanstva in rezultatov projektov konS≡Platforma in Center za kreativnost (MAO) se bomo s predstavniki Ministrstva za kulturo, Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter Ministrstva za kohezijo in regionalni razvoj pogovarjali o izzivih spreminjanja tradicionalnih produkcijskih mehanizmov, vključevanja posameznikov in skupnosti v oblikovanje potrebnih sprememb in kulturi sodelovanja med gospodarskim in kreativnim sektorjem.

Na okrogli mizi bodo sodelovali: Anja Zorko, vodja Centra za kreativnost (MAO), Jurij Krpan, predstavnik konS≡Platforme in programski vodja Zavoda Kersnikova, Peter Baroš, svetovalec ministrice na Ministrstvu za kulturo, dr. Tomaž Boh, generalni direktor Direktorata za znanost na Ministrstvu za visoko šolstvo, znanost in inovacije, Natalija Medica, Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport