Skoči na vsebino

modul ≡ Velenje od 28. novembra

MODUL VELENJE #2

Trk tehnologije in umetnosti. Ne le v teoriji, temveč predvsem v praksi.

V Velenju med 25. novembrom in 10. decembrom predstavljamo že 2. konS modul – festival, ki odpira pogled na sodobno raziskovalno umetnost in izpostavlja pomembnost prepleta znanosti in družbe ter njunega medsebojnega vpliva. V mestnem središču bodo na odprtih javnih prostorih na ogled izbrani umetniški projekti s presečišča umetnosti, biotehnologije, znanosti in tehnologije.

Aktualne teme iz sodobne raziskovalne umetnosti bodo razgrnila tudi predavanja, dokumentarni filmi in predstave. Razstavni del bodo spremljale intermedijske delavnice za različne starostne in tudi interesne skupine. Trk znanosti in umetnosti pa bo najglasneje odmeval v spremljevalnem glasbenem programu z najrazličnejšo elektronsko glasbeno sceno, ki prav tako prepleta vsebine konS modula.

Namen konS modula je širiti prepoznavnost mreže in njenega dela ter k sodelovanju privabiti nove napredno misleče posameznike, podjetja in druge organizacije, da skupaj raziskujemo pokrajine sodobnih raziskovalnih umetnosti, kritičnost do družbe, tehnologije, sveta, prihodnosti in napredka, preplet ljudi, živali, rastlin in drugih vrst ter ustvarjamo bolj etično in trajnostno prihodnost, s tem pa skupaj gradimo boljšo družbo.

Vsi dogodki so brezplačni. Oglejte si program.