Skoči na vsebino

Podelili smo priznanja sPARK

konS ≡ Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je 16. decembra 2022 v RAMPA Lab podelila priznanja sPARK naj konS mentorju in naj konS delavnici ter izročila certifikate 21 novim mentorjem in mentoricam, ki so v minulem letu uspešno zaključili usposabljanje.

Projekt konS že od leta 2019 vzpostavlja in nadgrajuje mreže centrov raziskovalne umetnosti in kulture v Sloveniji. Eden od treh ključnih stebrov platforme je PARK, v okviru katerega po partnerskih mestih projekta (Ljubljana, Maribor, Velenje, Novo mesto in Nova Gorica) vzpostavljamo vozlišča za raziskovalno učenje, kjer izvajamo mnoge aktivnosti.

Med pomembnejšimi izobraževalnimi aktivnostmi platforme konS sta razvoj in izvedba delavnic s presečišča znanosti in tehnologije z umetnostjo in družbo ter usposabljanje mentoric in mentorjev s specifičnimi znanji, potrebnimi za kakovostno predajanje znanja. Priznanje sPARK nagrajuje najuspešnejše med njimi.

Petčlanska komisija je iz prijav, ki so prispele na poziv platforme, izbrala naj konS mentorja in naj konS delavnico leta 2022. Naj mentor je Jakob Grčman in naj delavnica je Kakšen vonj ima prihodnost?, ki so jo zasnovali Nastja Ambrožič, Taja Oblišar, Junoš Lukan in Lea Lipnik.

V letu 2022 je platforma konS usposobila tudi 21 novih mentorjev na presečišču znanosti, novih tehnologij in intermedijske umetnosti. Na slovesnosti ob podelitvi priznanj sPARK je izročila certifikate: 11 jih je šlo v Maribor, 5 v Novo Gorico in 5 v Velenje.