Skoči na vsebino

DIY Chime

Trajanje: 3 ure / Starostna skupina: mladostniki (15 let +) in odrasli

Kreativna delavnica DIY Chime je namenjena izdelavi samostojnega elektronskega zvočila, ki je preoblikovana kopija zvočila Synchime. Synchime je bil izdelan v 80-ih letih prejšnjega stoletja z namenom pridobitve elektronskega perkusivnega zvoka. Synchime z analognim vezjem generira “kovinski” zvok podoben zvoku činel, zvonov, gongov, itd. Lahko se ga nastavi tudi tako, da je zvok podoben bolj membranofonim inštrumentom ali sintetizatorjem.

S pridobitvijo izdelanega elektronskega inštrumenta delavnica udeležencu obogati tudi njegov glasbeni aranžma s čimer odpira nove možnosti v glasbenem oz. umetniškem ustvarjanju.

Delavnica udeležencem omogoča opolnomočenje z znanji in veščinami za samostojno izdelavo poljubne elektronske naprave in za njen morebitni nadaljnji razvoj. S takim opolnomočenjem udeležencu tudi približa koncept DIY metode, ki je način delovanja za odmik od potrošniško naravnane družbe, hkrati pa ustvarja sposobnost ustvarjalnega razmišljanja, kar je pogoj za vsako podjetniško idejo.

Produkcija

Kersnikova

Avtorji

Gregor Krpič deluje po načinu DIY (naredi sam) in DIWO (naredi z drugimi). Zanima se za glasbo in za elektronske instrumente katere izdeluje po svoji meri. Od leta 2018 aktivno sodeluje pri različnih projektih sodobne raziskovalne umetnosti

#zvok #elektronika #spajkanje #diy

Želite ponudbo za izvedbo delavnice DIY Chime?