Skoči na vsebino

Kakšen vonj ima prihodnost?

Trajanje: 3 ure / Starostna skupina: 9+ in mladostniki ter odrasli

Voh je zelo močan psihološki sprožilec spominov in določenih subjektivnih občutkov. Vonj po cimetu nas spomni na božične praznike in okusno hrano. Na nek način nam prikliče preteklost. Nas pa zanima, ali nam lahko prikliče tudi prihodnost.
Izkušnje vohanja je težko opisati ljudem, ki imajo težave z vohom, saj je ta čut edinstvena izkušnja. Včasih jo jemljemo za samoumevno, drugič pa je sploh ne opazimo. Pri ljudeh namreč prevladuje čut, ki ga imenujemo vid. Dominantnost vizualnega je povzročila, da vonjave težko opišemo. Na izkustveni delavnici raziščemo okoliški teren in poiščemo material, za katerega menimo, da bo oddajal vonj – takšen, ki bo ostal z(a) nami vsaj še stoletje. Po postopku izbora materialov, se lotimo destiliranja, s katerim pridobimo esenco. Več vonjev namešamo v vonj prihodnosti.
Udeleženci lahko materiale za destilacijo vonja prinesejo s seboj.

Produkcija

konS

Avtorji

Nastja Ambrožič radovedna likovna pedagoginja in študentka likovne ter plesno gibalne terapije. Zanimanja: razvojna psihologija v povezavi z umetnostjo, spodbujanje ustvarjalnosti, tattoji.

Taja Polovšak oblikovalka vizualnih komunikacij in študentka filozofije. Zanimanja: novi mediji, posthumanizem, popularna kultura.

Junoš Lukan fizik in psiholog. Zanimanja: strojno učenje, kritična psihologija in hiphop.

Lea Lipnik profesorica likovne umetnosti. Zanimanja: intermedijska umetnost, IKT v izobraževanju, sodobna tehnologija (VR, AR, XR, A.I.), glasba.

#biologija #voh #čutila #destilacija #vonj #narava #raziskovanje

Želite ponudbo za izvedbo delavnice Kakšen vonj ima prihodnost??