Skoči na vsebino

Kresnička čustev (Moja čustva so cool)

Trajanje: 3 ure / Starostna skupina: za vse starostne skupine

Idelava pripomočka za lažje izražanje čustev in komunikacijo. Namen delavnice je spodbujanje udeležencev k razumevanju in izkazovanju različnih čustev. S pomočjo izdelka na podlagi nosljive tehnologije ustvarimo inovativen pripomoček, s katerim lažje opišemo in pokažemo čustva, kar pripomore v komunikaciji z drugimi. Cilj delavnice je spoznavanje osnovnih čustev in prikaz z uporabo kresničkečustev: kresnička deluje kot pripomoček, s katerim izražam očustva, ko jih je iz različnih notranjih vzgibov nemogoče ubesediti. To je hkrati tudi pot do razumevanja in sprejemanja svojih čustev.

Produkcija

Kersnikova, platforma konS, Xcenter

Avtorji

Maša Lancner je univerzitetna diplomirana japonologinja, profesorica španščine in inženirka fotografije.Sprva se je posvetila študiju jezikov – španščine in japonščine. Na Filozofski fakulteti, kjer je študirala, se je poleg jezikov seznanila tudi s tujimi kulturami. S potovanji in izmenjavami – po Španiji, Južni Ameriki in Japonski, je svoje znanje še dodatno nadgradila. Ljubezen do umetnosti jo je vodila še na študij fotografije na Višjo strokovno šolo za fotografijo v Sežano. Študij jo je popolnoma prevzel, zato se je odpravila na izmenjavo v E-Artsup v Pariz, nato pa še na Erazmus prakso za mlade podjetnike v Madrid.Je ustanoviteljica zavoda iManaLAB, katerega namen je neformalno izobraževanje in povezovanje ljudi, ki jih zanima vizualna umetnost ter idejna vodja projekta za otroke Ustvarjaj z Mano ter ustanoviteljica Dnevov fotografije na Goriškem. Maša Lancner in Mojca Stubelj Ars sta tudi ustanoviteljici festivala jezikov in kultur linGOcultura.

dr. Mojca Stubelj Ars je doktorica okoljskih znanosti in univ. dipl. ekologinja, mednarodna kinološka sodnica in mojstrica karateja. Delala je kot raziskovalka in asistentka na Univerzi v Novi Gorici in University of Hawaii at Manoa, je Fulbrightova štipendistka in start-up podjetnica. Mojca ustvarja večjezične knjige MINI POLIGLOTINI, s katerimi prinaša srčna sporočila svetu. Trenutno poučuje Naravoslovje, Kinologijo in Čebelarstvo v OŠ ter izvaja večjezične delavnice za otroke s prisopi doživljajske pedagogike. Mojca aktivno govori vsaj pet jezikov, rada ima vizualno umetnost, izkustveno poučevanje in pse.

Kim Leban je magistrica ekologije in biodiverzitete (Biotehniška fakulteta, Univerza v Ljubljani). Pri svojem delu poskuša ostati povezana z vodami, svoje znanje pa želi vključiti v delo tako z velikimi kot majhnimi radovedneži. V prostem času je aktivno vključena v različna društva. Rada raziskuje odgovore na različna naravoslovna vprašanja. Zanimajo jo športi povezani z žogo, tudi hribolazenje je na njenem listku priljubljenih zadevščin. Je zagovornica trdega dela in vseživljenjskega učenja.

Andreja Repič Agrež je diplomantka tržnega komuniciranja (Fakulteta za družbene vede), magistra znanosti (Univerza v Novi Gorici & ZRC SAZU) in Praktik transakcijske analize (pri dr. Milivojeviću, Psihopolis Institut). Pri svojem delu inovativno združuje vse znanje iz marketinga, psihologije in filozofije. Velik del svoje 20-letne kariere je posvetila marketingu v igralništvu, potem pa v želji po nadaljnjem učenju in čim širši uporabi svojihizkušenj iz B2C prešla na B2B področje in vodila marketinške aktivnosti za visoko tehnološke rešitve, kar počne še danes. Poleg tega sodeluje tudi v mentorskem programu Centra za kreativnost. Trdno verjamem v vseživljenjsko učenje in svoje znanje s veseljem deli z drugimi. Je tudi amaterska fotografinja in navdušena raziskovalka umetnosti.

#e-tekstil #nosljiva tehnologija #wearables #elektronika #diy

Želite ponudbo za izvedbo delavnice Kresnička čustev (Moja čustva so cool)?