Skoči na vsebino
Park Delavnice

BridA: LIDAR-3D, kreativna vizualizacija

17. januarja 2022 ob 17:00


Delavnica za mlade od 12. leta v Knjižnici Mirana Jarca, Novo mesto

Mlade od dvanajstega leta starosti naprej vabimo, da se nam pridružijo na delavnici z naslovom LIDAR-3D, ki bo pod vodstvom umetniškega kolektiva BridA potekala v ponedeljek, 17. januarja 2021 med 16. in 19. uro v Knjižnici Mirana Jarca (učilnica BeRi).

Delavnica tematizira uporabo najnovejših tehnologij, ki jih opažamo v tako imenovanih pametnih napravah in brezpilotnih vozilih. Dotika se specifičnega področja LIDAR tehnologije, ki pomeni 3D svetlobno zaznavanje okolja z uporabo laserskih žarkov. Delavnica omogoča spoznavanje nove tehnologije, ki ob njeni praktični uporabi v digitalizaciji okolja predstavlja velik kreativni in umetniški potencial.

Sodelujoči bodo lahko izkusili kako resničnost oziroma predmete s pomočjo tehnologije prenesemo v virtualni svet, kjer se odprejo številne možnosti kreativnega manipuliranja, ki omogoča, da objekte zlahka spreminjamo in postavljamo v različna okolja.
Sodelujoči se bodo na delavnici naučili kako delujejo 3D skenerji s pomočjo LIDAR tehnologije. Soočili se bodo tudi s kritičnim pogledom na to kako implementacija novih tehnologij vpliva na naše vsakdanje življenje, v luči digitalizacije resničnosti za doseganje različnih ekonomskih ciljev.

Prijave

Število udeležencev je omejeno, zato je potrebna predhodna prijava na borut.pelko@lokalpatriot.si.
Delavnica je brezplačna.

Ostanimo zdravi

Preverjanje pogoja PCT je obvezno za vse starejše od 12 let, ob tem je obvezen veljavni osebni dokument. Maska je obvezna v zaprtih javnih prostorih, dovoljena je samo kirurška maska ali maska tipa FFP2. Maska ni obvezna za

  • otroke do dopolnjenega 6. leta starosti,
  • govornike v zaprtih javnih prostorih, če je zagotovljena medosebna razdalja vsaj 3 metre,
  • osebe s posebnimi potrebami, ki jim je uporaba zaščitne maske iz objektivnih razlogov onemogočena,

Ob vstopu v zaprt javni kraj oziroma prostor je še zmeraj obvezno razkuževanje rok.