Skoči na vsebino
Park Delavnice

BridA: Robotizirana sedanjost

22. marca 2021 ob 16:00


Delavnica za otroke 7+ v MC Oton, Novo mesto

Naj se otroci poglobijo v spoznavanje robotike in njene vpletenosti v naše vsakdanje življenje! Roboti nam poleg svoje praktične uporabnosti omogočajo tudi nove načine kreativnega in umetniškega ustvarjanja.

Intermedijska delavnica spodbuja poglobljeno razumevanje robotike in njene vpletenosti v umetnost, varnost, produkcijo. Ali se zavedamo potencialov novih in porajajočih se tehnologij, ki nas obdajajo? Omogočajo nam namreč nove načine kreativnosti in ustvarjalnosti – prav to pa je tudi namen te delavnice: ob kreativnem ustvarjanju vzbuditi zanimanje za nove tehnologije pri vseh generacijah, saj nam spoznavanje robotike omogoča, da se bolje zavedamo tako pozitivnih kot tudi negativnih učinkov, ki jih neizmerni razvoj tehnologij in njihova vse večja dostopnost povzroča.

Pomembna je individualna zasnova

Delavnica je sestavljena tako, da omogoča individualno vključevanje in prilagoditev sposobnostim udeleženca; obsega uvodni del, s spoznavanjem vloge in delovanja robota, ter predstavitev orodij za njegovo upravljanje. Kreativni del delavnice temelji na konkretni uporabi naprav. Udeleženci bodo sestavili robota ter mu s pomočjo programa določili in spreminjali funkcije. Skozi kreativni proces bomo sodelovali, izmenjali mnenja, se medgeneracijsko prepletali in demistificirali zapletene tehnološke izraze in orodja.

Prijave

Število udeležencev je omejeno, zato je potrebna predhodna prijava na borut.pelko@lokalpatriot.si.
Delavnica je primerna za vse starostne skupine nad 7 let.

Delavnica bo izvedena v skladu s z veljavnimi ukrepi Vlade RS in priporočili NIJZ.