Skoči na vsebino
Nova Dogodki

drugiVJponedeljek / Nataša Berk: next chapter/naslednje poglavje/nächstes Kapitel

14. junija 2021 ob 20:00


Kulturni inkubator, Koroška ulica 18, Maribor

Čas je za večerni sprehod po Koroški ulici (Maribor), kjer boste – ko se stemni – v Kulturnem inkubatorju lahko doživeli VJ performans Nataše Berk.

S počasnim listanjem, v neenakomernih, a vseeno nekako ritmičnih premikih. 

V iskanju naslednjega poglavja. 
V neskoncnem trenutku listanja. 
Nataša Berk (1978) je raznolika, opišemo jo lahko kot ironično-provokativno avandgardistko eksistencializma z opaznim abstraktnim instinktom. Zanjo je značilno, da jo zvrsti ne omejujejo, zato deluje na številnih področjih umetnosti in sodobne kulture. Pogled je široko odprt in spontan. Ostrina misli je skrita za humorjem in naivnostjo otroškega dojemanja sveta. Pomemben del njenega umetniškega izražanja je tudi performance. Gre za konceptualni performans misli in tako velikokrat prestopa svoje osebnostne meje. Berkova je študirala in magistrirala (2005) na dunajski Akademiji upodabljajoče umetnosti (Akademie der Bildenden Künste). Kot državljanka tega sveta, živi in dela povsod.
Serija vizualnih večerov #drugiVJponedeljek prinaša ustvarjalne intervencije gibljivih slik v javni prostor skozi redni program umetniških del, ki razvijajo in vzpostavljajo audio-vizualno skupnost ter mrežo lokalnih, regijskih, nacionalnih in mednarodnih avtorjev_ic. V Kulturnem inkubatorju vsak drugi ponedeljek v mesecu gostijo VJ umetnika oz. umetnico, ki svoje delo predstavi obiskovalcem mestnega jedra in tako prispeva k vsebinski revitalizaciji Koroške ulice v Mariboru.