Skoči na vsebino
Nova Dogodki

konS modul ≡ DJ/VJ Live Act Performans

25. marca 2022 ob 20:00


Performans in predstavitev v eMCe plac, Šaleška cesta 3, Velenje

Predstavitev zvočne knjige ob 25- letnici placa
Odprtje razstave Ksenije Mikor in RGB series: Cogo meets Orbe z VJ iøsub$ystems

Ob 25-letnici velenjskega mladinskega placa predstavljamo prva poglavja rastoče zvočne knjige spominov na prostor, ki je zaznamoval odraščanje številnih generacij lokalne mladine in narekoval utrip lokalne mladinske kulturno-umetniške scene.

Pripovedi zvestih posameznikov bo dopolnjevala fotografska razstava portretov Ksenije Mikor.

Po predstavitvi in odprtju razstave prizorišče prevzema društvo Cogo, ki je v naše mesto že pripeljalo številne vidne domače in tuje predstavnike elektronske glasbe.

RGB Series: Cogo meets ORBE

Na prvo letošnjo klubsko edicijo techno seriala RGB Series v sodelovanju s platformo 𝗞𝗼𝗻𝗦 prihaja prodorni španski DJ in producent Fernando Sanz, publiki bolje poznan kot 𝗢𝗥𝗕𝗘. Je lastnik sedaj že uveljavljene vinilne založbe Orbe Records, na kateri izdaja samosvoj ritmično psihotičen techno, ki mu je v zadnjih letih odprl vrata svetovno priznanih založb, kot so 𝗠𝗼𝘁𝗲-𝗘𝘃𝗼𝗹𝘃𝗲𝗿, 𝗧𝗼𝗸𝗲𝗻 in 𝗔𝘅𝗶𝘀. Za vse ljubitelje črne plastike in gramofonov se bo velenjski publiki predstavil z vinyl only DJ setom, pri čemer ga bodo spremljali Cogo rezidenti 𝗧𝗼𝗻𝘀𝗸𝗲, 𝗠𝗮𝗰-𝟭𝟬 in 𝗔𝘀𝘀𝗲𝗺𝗯𝗹𝗲𝗿. Prostor bo vizualno spreminjal 𝗶ø𝘀𝘂𝗯$𝘆𝘀𝘁𝗲𝗺𝘀, za katerim stoji velenjčan 𝗘𝗿𝗶𝗸 𝗞𝗮𝗽𝗳𝗲𝗿, ki s svojimi inovativnimi idejami že štiri leta soustvarja in oblikuje program Pattern City v Velenju. iøsub$ystems sta leta 1996 vzpostavila Erik Kapfer in Damir Šmit, kasneje pa se je jima je pridružil Jani Romih. Projekt je nastal z namenom realno-časovnega vizualiziranja elektronske glasbe v živo s pomočjo novih tehnologij. Zelo hitro je ideja realno-časovnega kreativnega spremljanja glasbe z vizualnimi interpretacijami, postavljenimi poljubno v prostor, postala zelo zanimiva, tako da je njun projekt bil del dogodkov 𝗗𝗲𝘀𝗶𝗴𝗻 𝗢𝗳 𝗟𝗼𝘃𝗲, 𝗦𝗽𝗮𝗰𝗲 𝗡𝗶𝗴𝗵𝘁, 𝗙𝗶𝗻𝗮𝗹 𝗙𝗹𝗮𝘀𝗵 in 𝗔𝗺𝘀𝘁𝗲𝗿𝗱𝗮𝗺 𝗗𝗮𝗻𝗰𝗲 𝗘𝘃𝗲𝗻𝘁, če jih omenimo le nekaj.  Od leta 1991 je Erik Kapfer sodeloval na več kot 15 velikih fetivalih in vizualno podpiral DJ-e kot so Carl Cox, Plastikman, Jeff Mills, Westbam, Space Djs, Josh Wink, David Morales, Umek itd.