Skoči na vsebino
Park Delavnice

Kreativni studio OS

15. aprila 16:30 - 30. junija 2022


Interdisciplinary laboratorij za otroke in starše na Koroški 18, Maribor

ZVOK + GIB + SEME + IGRA + ELEKTRIKA

Prostor igre in eksperimenta,
raziskovanja in izobraževanja,
ustvarjanja in preizkušanja,
skupnosti in druženja,
umetnosti, znanosti in tehnologije…

Od 8. aprila naprej se vzpostavlja KREATIVNI STUDIO OS, prvi interdisciplinarni studio za otroke in starše (predšolskih otrok), kjer se bodo otroci in starši svobodno in odprto vključevali v različne ustvarjalne procese in preizkušali sodobno-umetniške prakse. Ustvarjalna srečanja bodo potekala enkrat tedensko kot raziskovalne in izkustvene delavnice, ki jih bodo usmerjali različni uveljavljeni ustvarjalci, pedagogi, znanstveni raziskovalci na področju zvoka, giba, tehnologije, vizualne umetnosti, naravoslovja, oblikovanja …

Ekipa ustvarjalcev
  • Monika Pocrnjić hekerca in likovna pedagoginja. Rada riše, spajka in predeluje uporabne predmete ter jih sestavlja v instalacije za performativne namene.
  • Andraž Bobnar je vsestranski oblikovalec predmetov in prostora.
  • Katja Kosi je plesalka, performerka in koreografinja, ki jo zanima raziskovanje giba v odnosu do prostora, objektov in različnih ustvarjalnih praks.
  • Barbara Kukovec igralka in performerka, ki bo skupaj z biologinjo Janjo Repina Potočki razvijala koncept konkretnih gojišč naravnih in umetnih prostorov za semena, rastline, žuželke …
  • Nataša Berk je vsestranska umetnica in KAJTIPAČPAŠE je idejna zasnova njenega ustvarjanja z otroci in starši.
  • Marko Lük je pedagog, glasbeni producent in DJ.

Platforma konS in društvo NAGIB vzpostavljata nov prostor igre in eksperimenta, kjer se otroci in starši povezujejo ter raziskujejo “os” oziroma “osišče” različnih umetniških in neumetniških praks. Gre za izobraževalno-raziskovalni prostor, kjer se prepleta ustvarjalnost in preizkušanja novega. V ospredje postavljamo pojem interdisciplinarnosti in izvirnega povezovanja področij, katerih se bodo na kreativen način lotevali otroci in starši. Prostor ponuja medgeneracijsko učenje v katerem sodelujejo vsi: od izkušenih strokovnjakov do (predšolskih) otrok in staršev (odraslih). Pri tem gre tudi za vzpostavljanje nove skupnosti in kar je za ustvarjalnost ključno: vzpostavitev okolja, kjer vsi skupaj delamo, se izobražujemo, delimo znanje in izkušnje ter se na ustvarjalen način učimo novih veščin in vrednot.

Studio poteka BREZPAČNO, enkrat tedensko, in sicer OB PETKIH med 16.30 in 18.30, na Koroški cesti 18.