Skoči na vsebino
Park Delavnice

parkŽur

14. oktobra 2021 ob 16:00


Izkustveno popotovanje za starejše od 8 let v MC Velenje

Se želite zaplesti med korenine dreves? Jim prisluhniti? Aktivno opazovati in raziskovati naravno okolico na zabaven način? Delavnica parkŽur vas bo na ozaveščen način vodila v raziskovanje in spoznavanje okolice. Podali se bomo na pot vzpostavljanja tihe skupnosti, senzibilizacije za prostor in drug drugega. Narava in človek sta že od nekdaj neločljivo povezana. Naravno okolje je že v preteklosti v številnih raziskovalcih in umetnikih budilo željo po raziskovanju, občudovanju in lepoti. veliko umetnikov še danes največ navdiha najde prav v naravi; skozi mnogotera izrazna sredstva ga nato prevedejo v umetniški jezik. Predvsem intermedijski umetniki nemalokrat uporabljajo tudi sodobno tehnologijo.

Udeleženci bodo spoznali svet sodobnih umetnikov in metodo umetniške raziskave. Preko poslušanja in opazovanja okolja po katerem hodijo vodeno, bodo odkrivali kako se umetniki senzibilizirajo za dojemanje narave in okolja.

Delavnica ali voden zvočni sprehod poteka z uporabo sistema silent disco. Prek prenosnega oddajnika, ki ga nosi mentor v torbi, se zvočna vsebina predvaja udeleženkam_cem. Mentor, ki ima tudi mikrofon za neposredno komunikacijo z udeleženci, lahko posnetek ter s tem izvajanje po potrebi ustavlja in skupaj z otroki izvaja predvidene naloge. Delavnico pospremi izobraževalni labbook.

Cilj delavnice je preko spoznavanja umetniške razikave in koščkov izbranih zvočnih umetnin na aktiven, zabaven in ozaveščen način raziskovati in spoznavati okolico. Vzpostavljati skupnosti, se senzibilizirati za prostor in drug drugega.

Pomembno

izkustveno popotovanje / delavnica na prostem (8 let +)
mentorici Tadeja Pungerčar, Barbara Kapelj
Delavnica bo potekala zunaj, zato je priporočljiva vremenu primerna obleka in obutev.
zbirno mesto Vila Rožle v Sončnem parku (Aškerčeva cesta 21)

 

Prijave

Delavnica je brezplačna. Zaradi omejenega števila mest je obvezna predhodna prijava na: prijave@mc-velenje.si

Za obisk delavnice je potrebno izpolnjevati pogoj PCT, za vse osebe od 15. leta dalje.
Delavnica bo izvedena v skladu z ukrepi in priporočili NIJZ.