Skoči na vsebino
Nova Dogodki

Platforma konS v Mariboru (2019–2023)

22. marca - 15. aprila 2022


Razstavna postavitev v Galeriji Media Nox, Židovski trg, Maribor

Mladinski kulturni center Maribor, platforma konS in Galerija Media Nox od 22. marca do 15. aprila vabijo na ogled razstave Platforma konS v Mariboru (2019–2023), na kateri bodo predstavljena dela, ki so bila doslej ustvarjena pod okriljem aktivnosti platforme konS.

22. marca ob 18. uri v galeriji Media Nox v Mariboru odpiramo dokumentarno-analitično postavitev, v zasnovi mariborske ekipe platforme konS in grafični izvedbi Toni Soprano. Intermedijska postavitev zaobjema statistične podatke delovanja in aktivnosti platforme znotraj mariborskega vozlišča Inkubator (kulturni inkubator – MKC Maribor) ali t.i. konS.MB.

konS.MB ima skozi nacionalno Platformo za sodobno raziskovalno umetnost priložnost, željo in tudi evropska kohezijska sredstva, da postavi ter mestne deležnike poveže v izobraževalno vozlišče za vse generacije in vse nivoje znanj, da vzpostavi povezovanje sodobnih raziskovalnih umetnosti z Univerzo v Mariboru in inštituti ter zgradi mostove do gospodarstva. Skozi nadgradnjo dosedanje in vzpostavljanje nove infrastrukture projekt odpira prostore inovacij, ki nam jih preplet umetnosti, znanosti in tehnologije ponuja.

Dokumentarna postavitev »Platforma konS v Mariboru (2019–2023)« v prostorih galerije Media Nox ponuja pregled dela do zdaj in vizijo za naprej: skozi videopredstavitve umetniških projektov, zajetih na preteklih dveh modulih (2020, 2021), ter skozi animirano statistiko razsežnosti projekta ponuja vpogled nekoliko globje v delovanje nacionalne mreže skozi perspektivo mariborskih sodelavcev.

Razstava bo na ogled od 22. 3. do 15. 4. 2022