Skoči na vsebino
Park Delavnice

Blaž Pavlica: Risanje s kodo

16. oktobra 15:00 - 17. oktobra 2021


Delavnica za dijake, študente, odrasle v Kulturnem inkubatorju, MKC Maribor

Te zanima vizualno izražanje in bi to rad/a preizkusil/a na nov način? Si želiš risati s programsko kodo? Bi se rad/a preizkusil/a v livecodingu?

Pridruži se nam na dvodnevni delavnici z mentorjem Blažem Pavlico, kjer se bomo preko ustvarjanja razgibanih vizualnih izrisov oz. animacij učili računalniške grafike in spoznavali osnovne koncepte programiranja in programskih jezikov. Izvedeli bomo, kaj so spremenljivke, pogojni stavki, nizi in funkcije, ter kako jih uporabiti za risanje, oblikovanje, animiranje in barvanje oblik na ekranu.

Cilj delavnice je med drugim tudi pokazati, da se programiranja lahko začne učiti vsak, zato je delavnica primerna tudi za udeležence/ke brez programerskih izkušenj. Blaž Pavlica je programer, audio-vizualni umetnik, zvočni inženir in DJ, ki trenutno živi in dela v Utrechtu.

 

 

Prijave

Delavnice so namenjene dijakom, študentom in starejšim ter so brezplačne. Za udeležbo ni potrebnega predznanja in dodatnega orodja. Zaradi omejenega števila mest je obvezna predhodna prijava na: https://www.1ka.si/a/352325

Za obisk delavnice je potrebno izpolnjevati pogoj PCT, za vse osebe od 15. leta dalje. Delavnica bo izvedena v skladu z ukrepi in priporočili NIJZ.