Skoči na vsebino

konS modul konSekvence: Program

konSekvence ≡ Cukrarna // VIDEO

Osrednja razstava projekta konSekvence ≡ Fragmenti možnega ekosistema v Cukrarni je predstavila predstavlja 17 (vizualnih, zvočnih in/ali kinetičnih) instalacij, umetniško-raziskovalnih projektov in prototipov s presečišča umetnosti, znanosti, tehnologije in družbe. Nastajali so pod okriljem konS ≡ Platforme za sodobno raziskovalno umetnost, ki je v dobrih treh letih ustvarjalnega zamaha postavila temelje možnega umetnostnega ekosistema na področju sodobne raziskovalne umetnosti ter (so)ustvarjanje omogočila več kot 50 umetnikom in raziskovalcem.

Več

konSekvence ≡ Galerija Velenje // VIDEO

V sklopu vseslovenskega projekta konSekvence ≡ Fragmenti možnega ekosistema, ki je predsavil dosedanje dosežke konS ≡ Platforme za sodobno raziskovalno umetnost, je kritični pogled na presečišče znanosti, tehnologije in družbe odprl tudi program Galerije Velenje, kjer so gostovali umetniško-raziskovalni projekti Stefana Doepnerja, Nejca Trampuža, Dorotee Dolinšek, Saše Spačal in Kaitlin Bryson, v spremljevalnem programu pa so se zvrstile delavnice za otroke, mladostnike in odrasle, predavanje Saše Spačal in glasbeni performans Eralda Bernocchia.

Več

konSekvence ≡ KULTURNI INKUBATOR: Boštjan Čadež

16. februarja 2023 ob 19:00

interaktivna razstava v Kulturnem inkubatorju, 18 Koroška cestaMaribor

V zgodovini umetnosti so nekatera umetniška dela imela srečo, da so jih razumeli ne zgolj kot umetnost, pač pa tudi kot uporabna orodja, javne prostore, kulturne fenomene, meme. Line Rider je eno takih umetniških del. Na ogled bo v Kulturnem inkubatorju od četrtka, 16. februarja, dalje. Vrata odpremo ob 19. uri.

Več

konSekvence ≡ CUKRARNA

3. marca 19:00 - 2. aprila 2023 17:00

otvoritev osrednje razstave v Cukrarni, Ljubljana

Vljudno vabljeni, da se nam v petek, 3. marca 2023, ob 19. uri pridružite na otvoritvi razstave konSekvence ≡ Fragmenti možnega ekosistema v Cukrarni, na kateri predstavljamo nekatere od najbolj drznih projektov ustvarjalk in ustvarjalcev, ki delujejo na presečišču umetnosti, znanosti, tehnologije in družbe.

Več

konS ≡ Perspektive

3. marca 2023 ob 11:00

okrogla miza v Cukrarni, Ljubljana

Posvet o spodbujanju vključevanja kulturnih in kreativnih industrij v inovacije za trajnostno, vključujočo in etično gospodarstvo prihodnosti.

Več

konSekvence ≡ Park delavnic

4. marca - 29. marca 2023

konS delavnice v Cukrarni in drugod

konSekvence ≡ Fragmenti možnega ekosistema prinašajo Park delavnic za otroke ter mladino in odrasle. V Cukrarni in drugih lokacijah se jih bo v marcu zvrstilo deset. Postanite del radovedne in ustvarjalne skupnosti – pridružite se nam v parku inovativnosti in raziskovalnega učenja.

Več

konSekvence ≡ Taktike&praksa #14: Merilo / Druge razsežnosti, uvodna konferenca

6. marca 2023 ob 15:30

hibridna konferenca v Kinu Šiška

Diskurzivni program konSekvenc se bo začel z mednarodno hibridno konferenco v Kinu Šiška, ki jo Aksioma prireja v sklopu šritimesečnega programa Taktike&praksa #14: Merilo. Sodelujoči: Anna Engelhardt, Anthony Downey, Laura Tripaldi, Liam Young, Mark Cinkevich, Nadim Choufi, Solveig Qu Suess, Spela Petric, Yu Hsin Su.

Več

konSekvence ≡ GALERIJA VELENJE

7. marca 18:00 - 25. marca 2023 13:00

razstava v Galeriji Velenje, Titov trg 5

Razstavo konSekvence ≡ Galerija Velenje tvorijo Stefan Doepner, Stelarc in Aphra Tesla, Nejc Trampuž, Dorotea Dolinšek, Saša Spačal in Kaitlin Bryson in drugi. Dopolnjevale jo bodo delavnice za otroke, mladostnike in odrasle, predavanje Saše Spačal in glasbeni performans Eralda Bernocchia.

Več

konSekvence ≡ AKSIOMA: Onset

7. marca 19:00 - 24. marca 2023

otvoritev razstave v Aksiomi, Ljubljana

Aksioma | Projektni prostor v sklopu programa konSekvence ≡ Fragmenti možnega ekosistema gosti dve samostojni razstavi: Onset Anne Engelhardt in Marka Cinkevicha ter Moja domača rutina Farzina Lotfi-Jama.

Več

konSekvnece ≡ Thomas Gorbach & The Vienna Acousmonium

14. marca 19:00 - 15. marca 2023

cikel zvočnih dogodkov v Kinu Šiška, Ljubljana

CONA in Kino Šiška vabita na dva transformativna večera akuzmatične glasbe! V Ljubljano se vrača avstrijski glasbenik, izvajalec in akuzmatični skladatelj Thomas Gorbach, ki se mu bodo v živo pridružile_i gostujoče_i umetnice_ki Andrej Kobal, OR poiesis in tonota.

Več

konSekvence ≡ XCENTER: dr. Špela Petrič

15. marca 18:00 - 30. aprila 2023

otvoritev razstave v Xcentru, Nova Gorica

V konS vozlišču Xcenter v Novi Gorici bo slovenska umetnica in raziskovalka dr. Špela Petrič v sklopu programa konSekvence ≡ Fragmenti možnega ekosistema predstavila instalacijo Institut za neopazne jezike: Branje ustnic.

Več

konSekvence ≡ KULTURNI INKUBATOR: Andrej Žižek

16. marca 17:00 - 13. aprila 2023

otvoritev razstave v Kulturnem inkubatorju, Maribor

Projekt city{making}sense je umetniško znanstvena eksploracija urbanega prostora na področju razvoja pametnih mest in z njimi povezanega nadzora javnega prostora (surveillance), umetne inteligence (AI) in velikih podatkov (BIG data).

Več

konSekvence ≡ Laboratorij Svetlobne gverile 2023

21. marca 17:00 - 16. maja 2023

večmedijska delavnica v osmo/zi, Slovenska 54, Ljubljana

Na delavnici bodo udeleženci spoznali proces razvoja intermedijskega projekta, se naučili 3D-skeniranja, osnov obdelave 3D modelov in njihove uporabe za namene zvočne sinteze, laserskega mapiranja ter kontroliranja laserja z avdio signali. Razvili bodo AV instalacijo, pri kateri se bodo svetlobni reliefi, nastali ob skeniranju okolice z laserskimi linijami, direktno prevajali v zvok, s tem pa okolico preobrazili v inštrument.

Več

konS ≡ Dialogi

23. marca 2023 ob 18:00

pogovor z umetniki v Cukrarni, Ljubljana

Pogovarjali se bodo Dorotea Dolinšek in Sandra Sajovic, Sanela Jahić in Janez Fakin Janša, OctoSens skupnost in Uroš Veber, Nejc Trampuž in Adrijan Praznik, Staš Vrenko in Maja Burja, Zoran Srdić Janežič in Sandra Sajovic, Stefan Doepner in Miha Horvat.

Več

konSekvence ≡ AKSIOMA: Farzin Lotfi-Jam

29. marca 19:00 - 14. aprila 2023

otvoritev razstave v Aksiomi, Ljubljana

Naše domače rutine se morda zdijo banalne, celo zrežirane ali premišljene. Ta razstava zajame povratno zanko med željami znotraj lastnega doma, zbiranjem podatkov ter uničujočimi potenciali pripravnosti.

Več

konS ≡ Praksa

30. marca 2023 ob 18:00

okrogla miza v Cukrarni, Ljubljana

Gostje okrogle mize bodo: Rodolfo Groenewoud van Vliet (In4Art), Martin Honzik in Veronika Liebl (Ars Electronica Linz), Žiga Lampe (Gospodarska zbornica Slovenija), Veronika Liebl (Ars Electronica Linz), Špela Petrič (umetnica).

Več

konSekvence ≡ SONAR: otvoritev prostorov

30. marca 2023 ob 17:00

otvoritev novih prostorov vozlišča Sonar, Novo mesto

Nove prostore novomeškega vozlišča Sonar bomo odprli v četrtek, 30. marca, ob 17. uri ob spremljavi ene od zvočnih delavnic za otroke in mladino iz nabora konS ≡ Parka.

Več

konSekvence ≡ CUKRARNA: Vodstvo po razstavi

1. aprila 2023 ob 11:00

vodstvo po razstavi, Cukrarna v Ljubljani

Umetniško-raziskovalna dela, inovacije in metode raziskovalnega učenja, ki so v Cukrarni na ogled v sklopu razstave konSekvence ≡ Fragmenti možnega ekosistema, lahko spoznavate na javnih vodstvih v spremstvu sodelavcev konS ≡ Platforma za sodobno raziskovalno umetnost.

Več

konSekvence ≡ Jata C: Kronolit

2. aprila 2023 ob 17:00

zvočni dogodek v živo v Cukrarni, Ljubljana

Bioakustična skupina Jata C v delu Kronolit, sestavljenem iz kompleksne več kanalne zvočne kompozicije in instalacije kamnitih plošč, raziskuje zvočnost in časovne razsežnosti kamnitih struktur ter njihovo trajnost in soodvisnost s človekom. Jata C prevprašuje: kako poslušati kamen in misliti geološki čas?

Več

konSekvence ≡ LABORATORIJ VIVARIJ: Dorotea Dolinšek

10. aprila - 28. aprila 2023

odprti studio v Laboratoriju Vivarij, Ljubljana

Laboratorij Vivarij v sklopu programa konSekvence ≡ Fragmenti možnega ekosistema vabi med 10. in 28. aprilom 2023. Odprti studio bo omogočil vpogled v nastajenje instalacije Dorotee Dolinšek Ex.A.R.U. (Exo Auxiliary Respiratory Unit).

Več