Skoči na vsebino

konS modul Maribor 2022-2023: Program

konS modul ≡ Nina Ramšak Marković, Varja Hrvatin: Apofenija/1

7. oktobra 2022

predstava na Intimnem odru GT22, Maribor

Več

konS modul ≡ Miranda Moss, Daniel Brownell: Gallus Gallus Roboticus

7. oktobra 2022

razstava v Razstavišču Kulturni inkubator, Koroška ulica 18, Maribor

Več

UROŠ – ROŠA| Round-up Ready*

31. januarja 17:00 - 14. februarja 2023 17:00

otvoritev razstave v Kulturnem inkubatorju, Maribor

Razstava UROŠ - ROŠA | Round-up Ready* bo služila kot raziskovalno okolje za razlago različnih povezav in prototipov, razvitih v zadnjih dveh letih skupaj z javnimi obiskovalci. To je tiskarna za zine in foto kolaže, trgovina z nalepkami za okrasitev vaših domov in prenosnih računalnikov, hacklab za preizkušanje različnih okoljskih senzorjev in zvočnih poskusov ter naprava za sitotiskanje majic za izdelavo lastnih spominkov "oleh oleh dari Djogja".

Več

konSekvence ≡ KULTURNI INKUBATOR: Boštjan Čadež

16. februarja 2023 ob 19:00

interaktivna razstava v Kulturnem inkubatorju, 18 Koroška cestaMaribor

V zgodovini umetnosti so nekatera umetniška dela imela srečo, da so jih razumeli ne zgolj kot umetnost, pač pa tudi kot uporabna orodja, javne prostore, kulturne fenomene, meme. Line Rider je eno takih umetniških del. Na ogled bo v Kulturnem inkubatorju od četrtka, 16. februarja, dalje. Vrata odpremo ob 19. uri.

Več

konSekvence ≡ KULTURNI INKUBATOR: Andrej Žižek

16. marca 17:00 - 13. aprila 2023

otvoritev razstave v Kulturnem inkubatorju, Maribor

Projekt city{making}sense je umetniško znanstvena eksploracija urbanega prostora na področju razvoja pametnih mest in z njimi povezanega nadzora javnega prostora (surveillance), umetne inteligence (AI) in velikih podatkov (BIG data).

Več

konS modul Maribor ≡ Stefan Doepner in Stelarc: Microbot V.4

11. maja 2023 ob 19:00

otvoritev razstave v Kulturnem inkubatorju, Koroška cesta 18, Maribor

Microbot V.4 je robotski in performativni poseg v Stelarcovo telo, ki tematizira vse večjo intimnost strojev in človeškega telesa ter uprizarja možno prihodnost, v kateri bodo telo (telesa) kolonizirali mikro- in nanosenzorji, naprave in roboti, ki bodo povečali naše bakterijske in virusne populacije. Stefan Doepner zadnjih 10 let raziskuje, razvija, koncipira in pomanjšuje robote eksoskeletone. Nove verzije nastajajo v konSovem Laboratoriju za robotiko in urbano transformacijo, ki deluje pod okriljem MKC Maribor.

Več

Katrin Hochschuh & Adam Donovan ≡ Kibernetična intima

23. avgusta 19:00 - 27. avgusta 2023 18:00

odprtje instalacije v Minoritski cerkvi (Vojašniški trg 1, Maribor)

Instalacija Kibernetična intima raziskuje komunikacijo med ljudmi in mehatronsko obliko življenja. Luči bitij v temi vzbudijo domišljijo obiskovalcev o njihovih namerah in notranjih svetovih Umetniško delo sproži razmišljanje o tem, kaj pričakujemo od robotov in umetne inteligence.

Več

Rojstvo in smrt mikrokozmosa ≡ Raziskovanje neznosne lahkosti so-bivanja s kvasovkami

28. avgusta 18:00 - 29. septembra 2023

otvoritev razstave v Kulturnem inkubatorju, Maribor

Pri tem umetniškem projektu se avtorja Monika Pocrnjić in Andrej Firm z edinstveno perspektivo osredotočata na poudarjanje medsebojne povezanosti med mikroorganizmi, ljudmi in okoljem skozi umetnost.

Več