Skoči na vsebino

Usposabljanje za mentorje širom Slovenije

Vabimo te k usposabljanju za bodoče mentorice/je, raziskovalke/ce in ustvarjalke/ce za delavnice in drugo interaktivno ustvarjanje, pri katerem se križajo umetnost, biotehnologija, robotika, elektronika, programiranje in druge atraktivne prakse.

Na usposabljanju se boš spoznal/a s sodobno raziskovalno umetnostjo in različnimi vidiki in vlogami umetnosti pri procesih inovacij. Naučil/a se boš učinkovito uporabljati nove tehnologije in pridobljena znanja ter povezovati različna področja (npr matematiko in biotehnologijo ipd). Srečeval/a se boš z vsebinami in projekti, ki kritično preizprašujejo družbo in čas v katerem živimo, si pridobil/a širino ter ideje, ki jih boš lahko s pridom uporabil/a pri aktivnostih v katere se boš vključeval/a v prihodnosti, bodisi na področju izobraževanja, umetniškega ustvarjanja ali pa svojih lastnih kariernih vizij. Postal/a boš del ustvarjalne skupnosti in se spoznal/a s strokovnjaki različnih znanstvenih področij. Usvojil/a boš praktična znanja in uporabo raznovrstnih tehnologij kot so 3D tiskalniki, laserski rezalnik, CNC, dobil/a možnost vpogleda v procese nastajanja radikalnih umetniških stvaritev iz katerih črpamo navdih za najbolj inovativne tehnološke aplikacije, se naučil/a poiskati rešitve in si preko praktičnega dela pridobil/a številne kompetence kot so ustvarjalnost, vizija, vrednotenje idej, učenje z izkušnjami, etično in trajnostno mišljenje, načrtovanje in vodenje, prevzemanje pobude, motivacija in vztrajnost, spoprijemanje z negotovostjo in druge.

Ob vsem tem se boš imel/a priložnost pobliže spoznati s principi in pristopi neformalnega izobraževanja, preko katerih boš lahko svoje znanje, veščine, inovativne prakse in ideje delil/a z otroki, mladimi in ostalo zainteresirano javnostjo. Na koncu izvedenega usposabljanja boš pridobil/a certifikat za uspešno deljenje pridobljenih znanj in veščin.

Poslanstvo sodelovanja vidimo v navduševanju otrok in mladih za razmišljanje izven okvirov in v igrivem ustvarjanju; v spodbujanju vznemirljivih situacij, v katerih vzplamti ustvarjalna energija umetnic/kov, znanstvenic/kov, inženirk/jev in drugih vizionark/jev, ki svoje projekte razstavljajo v galeriji za sodobne raziskovalne umetnosti. Naše poslanstvo je tudi, da s svojimi dejavnostmi spodbujamo javne razprave in senzibiliziramo družbo za priložnosti in nevarnosti, ki lahko obstajajo ob nerazumevanju sodobnih tehnologij.

KDO?
Vsi, ki bi svojo energijo radi posredovali mladim in znanja željnim: matematičarke/ji, mehatroničarke/ji, elektrotehničarke/ji, programerke/ji, biotehnologi/nje, umetnice/ki, fotografi/nje, pedagogi/nje, znanstvenice/ki, študentke/i, dijaki/nje …

KDAJ in KJE?

Udeleženci se bodo srečevali v mesecu marcu in aprilu v Novem mestu, Mariboru, Novi Gorici in Velenju.

KAKO?
Prek spletne povezave nam pošlji sporočilo s kratkim pripisom, zakaj bi želel/a sodelovati in soustvarjati naš program:

  • Velenje – v RC Kunigunda (Trg mladosti 7, Velenje) v organizaciji MC Velenje
  • Maribor – v Kulturnem inkubatorju (Koroška cesta 18, Maribor) v organizaciji MKC Maribor
  • Novo mesto – v MC Oton (Župančičevo sprehajališče 1, Novo mesto) v organizaciji LokalPatriot
  • Nova Gorica – v ekscentru (Nova Gorica)

Če potrebuješ še nekaj dodatnih informacij in bi želel videti kako naše vsebine potekajo v praksi, pa se nam pridruži na povsem nezavezujočem informativnem srečanju, na katerem ti bomo predstavili zakaj je prijava na usposabljanje prava odločitev. Srečanje bo potekalo 30. marca in 1. aprila 2021 ob 17. uri na spletnem naslovu https://bbb.kersnikova.org/b/kri-j9z-zu4.

Usposabljanje bo izvedla ekipa Zavoda Kersnikova. Usposabljanje poteka v okviru projekta #konS – Platforma za sodobno raziskovalno umetnost in poteka v štirih slovenskih mestih: v Velenju, Novem mestu, Mariboru in Novi Gorici.

Se vidimo!