Skoči na vsebino

konS modul Nova Gorica: Program

Tilen Sepič: Kozmični dež

29. septembra 2021 ob 20:00

Svetlobno-zvočna instalacija ob odprtju xcentra v Novi Gorici

Mioni so visokoenergijski osnovni delci, ki nastajajo v zgornjih plasteh ozračja ob naletu kozmičnih žarkov iz vesoljskega prostora, v projektu jih zaznava sedem detektorsko-signalnih enot.

Več

Cell Phone Disco

8. decembra - 14. januarja 2022

Intermedijska instalacija Aukea Touwslagerja in Ursule Lavrenčič v xcentru, Nova Gorica

Auke Touwslager in Ursula Lavrenčič v svojem delu raziskujeta nevidni svet zvočnih valov, frekvenc in elektromagnetnega polja: instalacija, ki vizualizira elektromagnetno polje aktivnih mobilnih telefonov.

Več

Andy Gracie: Catastrophe Jangled Hideously Out Of Process 

20. januarja - 6. februarja 2022

Umetniška inštalacija v xcentru, Nova Gorica

Nasičenost medijev s post-katastrofičnimi podobami je povzročila določeno desenzitizacijo, hkrati pa tovrstno gradivo fetišiziramo, želimo si še več takih bodob, naš pogled se ujame v past te realnosti, ki je postala neobičajna.

Več

Michele Spanghero: Ad lib

10. marca - 8. aprila 2022

Zvočna skulptura v xCentru, Nova Gorica

Zvočna skulptura Ad lib. združuje medicinski stroj za avtomatsko pljučno ventilacijo z orgelskimi piščalmi, ki igrajo glasbeni akord v stalnem ritmu mehanskega dihanja. To dihanje umetnega organa metaforično zveni kot mehanski rekviem.

Več

Katrin Hochshuh & Adam Donovan: Empathy Swarm Orchestra

6. maja - 3. junija 2022

Projekt umetne življenjske oblike v Xcentru, Nova Gorica

Empathy Swarm je umetna življenjska oblika, ki raziskuje družbeno interakcijo med nečloveškimi bitji z uporabo vedenja in gibanja kot jezika za medvrstno komunikacijo, ki jo lahko razume tudi človeški opazovalec.

Več

Somnium

31. avgusta - 11. oktobra 2022

Robotska AV instalacija v Xcentru

Tehnično umetniški masterpeace, ki združuje dognanja znanosti o vesolju ter znanja s področja robotike, elektrotehnike, programiranja, umetnosti in navsezadnje inoviranja začinjenega z ustvarjalnostjo in genialnostjo.

Več

Staš Vrenko: ,ločene vrednosti

19. oktobra - 30. novembra 2022

umetniška instalacija v Xcentru, Delpinova 19, Nova Gorica

Projekt ,ločene vrednosti raziskuje simulacijski potencial podatkovnih procesov, ki predstavljajo ključni element sodobnih kulturno-tehnoloških formacij.

Več

Dorotea Dolinšek: TerraPort

16. decembra 19:00 - 5. februarja 2023

razstava, Xcenter, Delpinova ulica 20, Nova gorica

Navdihnjena z najnovejšimi napori astrobiologije in prototipi teraformiranja planetov, ki naj bi jih ljudje naselili v prihodnosti, je umetnica Dorotea Dolinšek razvila stroj za avtomatizirano plemenitenje marsovskega regolita.

Več

konSekvence ≡ XCENTER: dr. Špela Petrič

15. marca 18:00 - 30. aprila 2023

otvoritev razstave v Xcentru, Nova Gorica

V konS vozlišču Xcenter v Novi Gorici bo slovenska umetnica in raziskovalka dr. Špela Petrič v sklopu programa konSekvence ≡ Fragmenti možnega ekosistema predstavila instalacijo Institut za neopazne jezike: Branje ustnic.

Več