Skoči na vsebino

Projekti

Apofenija/1

Apofenija je demo verzija (/1) subjekta umetne inteligence, ustvarjenega, da uprizarja vse tisto, kar je neuprizorljivo. V uprizoritvi, v kateri edini živi element v dvorani ostaja gledalec, obsojen na iskanje življenja v inherentno tujem, se vzpostavlja nova oblika življenjskosti, dialog med sogovornikoma, ki ne govorita istega simbolnega jezika.

Več

Staš Vrenko: ,ločene vrednosti

Projekt ,ločene vrednosti raziskuje simulacijski potencial podatkovnih procesov, ki predstavljajo ključni element sodobnih kulturno-tehnoloških formacij. Digitalne podatkovne zbirke valujočo zveznost sveta abstrahirajo v simbolne zapise in objekte, ki naj bi omogočali natančno opazovanje, analizo in napovedovanje pojavov.

Več

Empathy Swarm Orchestra

Empathy Swarm je umetna življenjska oblika, ki raziskuje družbeno interakcijo med nečloveškimi bitji z uporabo vedenja in gibanja kot jezika za medvrstno komunikacijo, ki jo lahko razume tudi človeški opazovalec.

Več

Ad lib.

Michele Spanghero je zvočni in vizualni umetnik, njegova umetniška dejavnost sega od zvočne umetnosti do kiparstva in fotografije. Zvočna skulptura Ad lib. združuje medicinski stroj za avtomatsko pljučno ventilacijo z orgelskimi piščalmi, ki igrajo glasbeni akord v stalnem ritmu mehanskega dihanja. To dihanje umetnega organa metaforično zveni kot mehanski rekviem.

Več

Carbolytics

Carbolytics je projekt na preseku umetnosti in raziskovanja, katerega cilj je ozaveščanje in poziv k ukrepanju glede okoljskega vpliva vseprisotnega nadzora znotraj ekosistema oglaševalske tehnologije, pa tudi nudenje nove perspektive za obravnavanje družbenih in okoljskih stroškov netransparentnih praks zbiranja podatkov.

Več

Catastrophe Jangled Hideously Out Of Process 

Nasičenost medijev s post-katastrofičnimi podobami je povzročila določeno desenzitizacijo, hkrati pa tovrstno gradivo fetišiziramo, želimo si še več takih bodob, naš pogled se ujame v past te realnosti, ki je postala neobičajna.

Več

Plantportation / Q-modul

Večplastno vstopanje v dimenzijo kvantne prepletenosti in s tem v možne teoretične posledice in interakcije, med katere spada tudi kvantna teleportacija. Ideja je iz znanstvene plati predstavljena z različnimi teorijami, ki nam nikoli ne podajo jasne predstave o kvantni dimenziji.

Več

Gallus Gallus Roboticus

Projekt v nastajanju: spletna stran sledi delu spekulativnega oblikovanja, avtonomnega premikajočega stroja, ki bo ljubeče skrbel za piščance ter poskrbel za različne vidike piščančevih potreb in hotenj. Ali so stroji zmožni biti bolj človeški od ljudi?

Več

ISOLAB 3000

V izdelavi je mobilni ekološki, laboratorij, ki bo opremljen s sistemi za sprejem, obdelavo in vizualizacijo podatkov daljinskega zaznavanja in mobilnih okoljskih senzorskih mrež in služil kot interventna mobilna okoljska postaja.

Več

Biobot: Laboratorijska situacija

Projekt Biobot se posveča tkivnemu inženiringu in razvoju robota z delujočo biološko mišico, ki premika telo. Na robovih umetnosti, ki z živimi materiali ustvarja nove oblike, nova bitja postavljajo ontološka in etična vprašanja o svojem statusu in o protokolih ravnanja z njimi.

Več

Line Rider

V zgodovini umetnosti so nekatera umetniška dela imela srečo, da so jih razumeli ne zgolj kot umetnost, pač pa tudi kot uporabna orodja: Line Rider je eno takih del. Izirno umetniško delo-igro še vedno lahko brezplačno igramo na spletu, medtem pa nastaja njena 3D/VR različica.

Več

Zvočna prepletanja

8-kanalna zvočna instalacija Zvočna prepletanja je spoj znanosti in umetnosti. Razstavno kompozicijo tvorijo neobdelani zvoki aktivnosti žuželk in pajkov, ki pa so naknadno elektronsko modulirani.

Več